COVOARE ERGONOMICE SI ANTI-OBOSEALA

Munca prelungita in pozitia ortostatica pe suprafete dure produce oboseala si creste riscul aparitiei afectiunilor musculo-scheletale si ale sistemului circulator. Acest lucru se intampla datorita presiunii pe care sistemul musculo-scheletal o suporta.

afla mai multe detalii

SCAUNE ERGONOMICE INDUSTRIALE

Scaunele ergonomice industriale sunt proiectate sa faciliteze o pozitie corecta de lucru pe scaun pentru a preveni posibilele accidente profesionale si afectiuni ale spatelui, gatului, umerilor sau mainilor, oferind in acelasi timp soliditate si rezistenta in timp.

afla mai multe detalii

SCAUNE ERGONOMICE PREVENTIVE

Scaunele ergonomice BQE va ajuta sa preveniti mialgii, ischemii si necroze musculare, hernierea si degenerarea discurilor vertebrale si alte tipuri de afectiuni musculo-scheletale, educandu-va totodata in asumarea permanenta a unei posturi sanatoase.

afla mai multe detalii

Blog

Bucurestiul este cea mai poluata capitala europeana

EEA tocmai a publicat un raport care prezinta si analizeaza situatia calitatii aerului in Europa din 2002 pana in 2011. Principalele concluzii privind calitatea aerului din Romania sunt ingrijoratoare. Bucurestiul este cea mai poluata capitala europeana, iar calitatea aerului mai ales din punctul de vedere al concentratiei de particule - PM2.5 si PM 10 este sub normele stabilite de UE.

Cum ajuta covoarele ergonomice la prevenirea afectiunilor specifice muncii in picioare

Un covor ergonomic va avea urmatoarele functii: Stimularea circulatiei sangvine, absorbtia socurilor si conservarea energiei utilizatorului – covoarele Wearwell sunt proiectate sa ofere echilibrul optim intre compresie si rezistenta, care este critic pentru a obtine stimularea muscular potrivita. Asemeni suspensiei de la un automobil, un covor ergonomic va

Cum este sanatatea afectata de munca in picioare – partea III a – afectiuni ale piciorului si sistemului musculo-scheletal

Pozitiile statice in pozitie ortostatica impreuna cu flexiunea repetitiva a corpului, gatului si mainilor reprezinta principalul risc de producere a afectiunilor acute sau cronice musculoscheletale. Pe langa implicatiile musculoscheletale, insasi greutatea corpului apasand pe o suprafata dura poate conduce la forte de compresie daunatoare, rezultand in afectiuni articulare si artrita si alte afectiuni.

Cum este sanatatea afectata de munca in picioare – partea II a – afectiuni ale sistemului circulator

Datorita efortului constant de a sta in picioare muschii picioarelor sunt contractati in permanenta. Aceasta reduce fluxul de sange catre inima si restul corpului si sangele incepe sa se acumuleze in membrele inferioare. Desigur, gravitatia are si ea un rol important in acumularea sangelui in membrele inferioare. Aceasta acumulare conduce nu numai la oboseala, ci si mareste riscul dezvoltarii unor afectiuni

Cum este sanatatea afectata de munca in picioare – partea I – oboseala

Studiile europene raportează că între o treime si jumatate dintre toți lucrătorii petrec mai mult de 4 ore pe zi lucrand in picioare. Cum sunt este organismul afectat de munca in picioare? Munca in picioare pentru perioade lungi de timp pe suprafete dure cauzeaza disconfort datorita presiunii pe care sistemul musculo-scheletal si in primul rand picioarele o suporta si faptului ca muschii picioarelor raman contractati si statici, fluxul de sange e redus si sangele se acumuleaza in picioare, facand inima sa pompeze mai tare.

Apel pentru un standard unic european de masurare a eficientei purificatoarelor de aer interior

Stockholm, 03 mai 2012 - Comisia Europeană trebuie să facă mai mult pentru a oferi consumatorilor o platforma comuna de a lua decizii cu privire la eficienţa de purificatoare de aer interior, afirma Blueair, liderul pietei de purificatoare de aer. Compania sudeza arata ca lipsa unui sistem unic de masurare a eficientei si performantei aparatelor înseamnă că consumatorii au dificultati in a compara si alege pe baze obiective diferite purificatoare de aer care folosesc sisteme diferite.