COVOARE ERGONOMICE SI ANTI-OBOSEALA

Munca prelungita in pozitia ortostatica pe suprafete dure produce oboseala si creste riscul aparitiei afectiunilor musculo-scheletale si ale sistemului circulator. Acest lucru se intampla datorita presiunii pe care sistemul musculo-scheletal o suporta.

afla mai multe detalii

SCAUNE ERGONOMICE INDUSTRIALE

Scaunele ergonomice industriale sunt proiectate sa faciliteze o pozitie corecta de lucru pe scaun pentru a preveni posibilele accidente profesionale si afectiuni ale spatelui, gatului, umerilor sau mainilor, oferind in acelasi timp soliditate si rezistenta in timp.

afla mai multe detalii

SCAUNE ERGONOMICE PREVENTIVE

Scaunele ergonomice BQE va ajuta sa preveniti mialgii, ischemii si necroze musculare, hernierea si degenerarea discurilor vertebrale si alte tipuri de afectiuni musculo-scheletale, educandu-va totodata in asumarea permanenta a unei posturi sanatoase.

afla mai multe detalii

Cum este sanatatea afectata de munca in picioare – partea II a – afectiuni ale sistemului circulator

Datorita efortului constant de a sta in picioare muschii picioarelor sunt contractati in permanenta. Aceasta reduce fluxul de sange catre inima si restul corpului si sangele incepe sa se acumuleze in membrele inferioare. Desigur, gravitatia are si ea un rol important in acumularea sangelui in membrele inferioare. Aceasta acumulare conduce nu numai la oboseala, ci si mareste riscul dezvoltarii unor afectiuni precum:

  • Insuficienta venoasa cronica – aceasta conduce la vene varicoase si alte riscuri asociate
  • Dureri ale picioarelor si umflarea acestora cauzata de acumularea sangelui in membrele inferioare
  • Risc crescut de arteroscleroza – implicit cresterea riscurilor de infarct sau comotii
  • Cresterea tensiunii arteriale  – implicit cresterea riscului de infract, comotii
  • Ischemii, complicatii ale sarcinii