COVOARE ERGONOMICE SI ANTI-OBOSEALA

Munca prelungita in pozitia ortostatica pe suprafete dure produce oboseala si creste riscul aparitiei afectiunilor musculo-scheletale si ale sistemului circulator. Acest lucru se intampla datorita presiunii pe care sistemul musculo-scheletal o suporta.

afla mai multe detalii

SCAUNE ERGONOMICE INDUSTRIALE

Scaunele ergonomice industriale sunt proiectate sa faciliteze o pozitie corecta de lucru pe scaun pentru a preveni posibilele accidente profesionale si afectiuni ale spatelui, gatului, umerilor sau mainilor, oferind in acelasi timp soliditate si rezistenta in timp.

afla mai multe detalii

SCAUNE ERGONOMICE PREVENTIVE

Scaunele ergonomice BQE va ajuta sa preveniti mialgii, ischemii si necroze musculare, hernierea si degenerarea discurilor vertebrale si alte tipuri de afectiuni musculo-scheletale, educandu-va totodata in asumarea permanenta a unei posturi sanatoase.

afla mai multe detalii

Cum este sanatatea afectata de munca in picioare – partea III a – afectiuni ale piciorului si sistemului musculo-scheletal

Pozitiile statice in pozitie ortostatica impreuna cu flexiunea repetitiva a corpului, gatului si mainilor reprezinta principalul risc de producere a afectiunilor acute sau cronice musculoscheletale. Pe langa implicatiile musculoscheletale, insasi greutatea corpului apasand pe o suprafata dura poate conduce la forte de compresie daunatoare, rezultand in afectiuni articulare si artrita si alte afectiuni.

Piciorul are zeci de oase, articulații, mușchi, nervi, vase de sange, tendoane și straturi de fascie (țesut conjunctiv). Cand tesuturile organismului sunt puse sub presiune dincolo de o anumita limita, ele devin umflate și / sau inflamate. Inflamatia cronica poate crea tesut cicatricial și modificări aduse structurilor osoase.

Oasele piciorului formeaza arcade care sunt sprijinite de ligamente si muschi. Aceste arcade contribuie la rezistența, stabilitatea, mobilitatea, precum și capacitatea de rezistență a piciorului. În timpul statului în picioare, mersului pe jos, alergatului sau săritului, arcadele servesc ca amortizoare, disipand energia înainte de a fi transferata in susul piciorului. În cazul în care arcadele se deformeaza, sau se pierd ( prin suprasolicitari constante, sau afectiuni cum ar fi platfusul), calitatea arcadelor de absorbție a șocurilor scade sau dispare. Acest lucru afecteaza picioarele, genunchii, șoldurile și coloana vertebrala. Pierderea arcadelor in picioare schimbă, de asemenea, poziția genunchiului și șoldului, ceea ce le face mai vulnerabile la afectiuni datorate muncii in picioare.

Gravitatia comprima articulațiile sub greutatea corpului. Fiecare parte a corpului este comprimata de toate secțiunile corpului de deasupra ei. (De exemplu, soldurile sunt comprimate de cap, brațe și trunchi, dar picioarele tale sunt comprimate de intreaga greutate a corpului)

Comprimarea unei articulatii este ca stoarcerea unui burete – fluidele corpului sunt stoarse din spațiul comun. Fără fluide și circulație articulatiile devin subnutrite, riscul de uzura creste si acestea nu pot continua să susțină greutatea corpului.

Astfel, principalele afectiuni care pot fi provocate de munca in picioare sunt :

  • Fasciita plantara
  • Dureri articulare si osoase
  • Bataturi
  • Tendonite, bursite
  • Schimbari ortopedice ale piciorului
  • Compresie a coloanei vertebrale
  • Dureri de spate
  • Dureri cervicale