COVOARE ERGONOMICE SI ANTI-OBOSEALA

Munca prelungita in pozitia ortostatica pe suprafete dure produce oboseala si creste riscul aparitiei afectiunilor musculo-scheletale si ale sistemului circulator. Acest lucru se intampla datorita presiunii pe care sistemul musculo-scheletal o suporta.

afla mai multe detalii

SCAUNE ERGONOMICE INDUSTRIALE

Scaunele ergonomice industriale sunt proiectate sa faciliteze o pozitie corecta de lucru pe scaun pentru a preveni posibilele accidente profesionale si afectiuni ale spatelui, gatului, umerilor sau mainilor, oferind in acelasi timp soliditate si rezistenta in timp.

afla mai multe detalii

SCAUNE ERGONOMICE PREVENTIVE

Scaunele ergonomice BQE va ajuta sa preveniti mialgii, ischemii si necroze musculare, hernierea si degenerarea discurilor vertebrale si alte tipuri de afectiuni musculo-scheletale, educandu-va totodata in asumarea permanenta a unei posturi sanatoase.

afla mai multe detalii

Cum ajuta covoarele ergonomice la prevenirea afectiunilor specifice muncii in picioare

Un covor ergonomic va avea urmatoarele functii:

 • Stimularea circulatiei sangvine, absorbtia socurilor si conservarea energiei utilizatorului – covoarele Wearwell sunt proiectate sa ofere echilibrul optim intre compresie si rezistenta, care este critic pentru a obtine stimularea muscular potrivita. Asemeni suspensiei de la un  automobil, un covor ergonomic va absorbi si dispersa socul, oferind in acelasi timp utilizatorului suportul necesar pentru stabilitate. Raspunzand la flexibilitatea covorului muschii utilizatorului se vor contracta si relaxa subtil, aceasta miscare muscular marind aportul de sange si crescand cantitatea de oxigen care ajunge la inima.
 • Disiparea punctelor de presiune de sub picior, reducand cu pana la 80% presiunea pe centimetru patrat – astfel reducand semnificativ presiunea suportata de talpa si sistemul osos si implicit riscul aparitiei afectiunilor musculo-scheletale si oboselii

 

Care sunt beneficiile pentru utilizator?

 1. Stimularea circulatiei sangelui
 2. Reducerea presiunii asupra oaselor piciorului, articulatiilor si intregului sistem musculoscheletal
 3. Reducerea oboselii si a crampelor
 4. Reducerea riscului de alunecare si cadere
 5. Reducerea durerilor de picioare, de spate
 6. Reducerea altor riscuri asociate cu munca prelungita in pozitie ortostatica
 7. Marirea confortului si a starii de bine

 

Care sunt beneficiile angajatorului?

Desi covoarele ergonomice fac parte din orice program de Health & Safety si angajatii sunt foarte multumiti sa le foloseasca, managerii au nevoie de o justificare a investitiei financiare. Care este, asadar, impactul direct al covoarelor anti-oboseala si ce dovedeste ca exista o returnare pozitiva a investitiei in aceste solutii ergonomice?

 1. Reduc oboseala si minimizeaza numarul de accidente industriale.
 2. Reduc numarul de boli profesionale asociate cu pozitia ortostatica
 3. Reduc absenteismul si zilele de concedii medicale
 4. Maresc productivitatea prin confort si perceptia controlului
 5. Imbunatatesc siguranta spatiului de lucru
 6. Imbunatatesc calitatea spatiului de lucru si cresc motivarea si satisfactia angajatilor
 7. Reduc costurile asociate cu concediile medicale si asigurarile

Mai multe studii facute in special in Statele Unite arata ca folosirea covoarelor ergonomice este asociata unei cresteri a productivitatii si o reducere a ratei de accidentare si a absenteismului, returnarea investitiei fiind garantata de cresterea productivitatii si reducerea costurilor cu asigurarile