COVOARE ERGONOMICE SI ANTI-OBOSEALA

Munca prelungita in pozitia ortostatica pe suprafete dure produce oboseala si creste riscul aparitiei afectiunilor musculo-scheletale si ale sistemului circulator. Acest lucru se intampla datorita presiunii pe care sistemul musculo-scheletal o suporta.

afla mai multe detalii

SCAUNE ERGONOMICE INDUSTRIALE

Scaunele ergonomice industriale sunt proiectate sa faciliteze o pozitie corecta de lucru pe scaun pentru a preveni posibilele accidente profesionale si afectiuni ale spatelui, gatului, umerilor sau mainilor, oferind in acelasi timp soliditate si rezistenta in timp.

afla mai multe detalii

SCAUNE ERGONOMICE PREVENTIVE

Scaunele ergonomice BQE va ajuta sa preveniti mialgii, ischemii si necroze musculare, hernierea si degenerarea discurilor vertebrale si alte tipuri de afectiuni musculo-scheletale, educandu-va totodata in asumarea permanenta a unei posturi sanatoase.

afla mai multe detalii

Ce este ergonomia?

Termenul ergonomie isi are originea in cuvintele grecesti ergon [munca] si nomos [legi naturale].

Ergonomia este stiinta de a concepe munca, echipamentele folosite si spatiul de lucru astfel incat ele sa se potriveasca lucratorului. O proiectare ergonomica corecta este necesara pentru a evita afectiunile produse de solicitari repetate (RSI), care se agraveaza in timp si pot conduce la disabilitati permanente.

Ergonomia se preocupa cu “potrivirea” dintre oameni si munca lor. Ergonomia tine cont de limitarile si capacitatile lucratorului cu scopul de a asigura o potrivire om si  sarcini, echipamente, informatie si mediul de lucru.

Pentru a evalua potrivirea intre o persoana si munca sa ergonomii iau in considerare atat caracteristicile muncii prestate, cerintele si efectele acesteia asupra lucratorului, echipamentul folosit (marime, forma si cat de potrivit este cu sarcinile executate), informatia (cum e prezentata, accesata si schimbata) si mediul (aer, lumina, zgomot, temperatura, etc) in care se desfasoara munca.