COVOARE ERGONOMICE SI ANTI-OBOSEALA

Munca prelungita in pozitia ortostatica pe suprafete dure produce oboseala si creste riscul aparitiei afectiunilor musculo-scheletale si ale sistemului circulator. Acest lucru se intampla datorita presiunii pe care sistemul musculo-scheletal o suporta.

afla mai multe detalii

SCAUNE ERGONOMICE INDUSTRIALE

Scaunele ergonomice industriale sunt proiectate sa faciliteze o pozitie corecta de lucru pe scaun pentru a preveni posibilele accidente profesionale si afectiuni ale spatelui, gatului, umerilor sau mainilor, oferind in acelasi timp soliditate si rezistenta in timp.

afla mai multe detalii

SCAUNE ERGONOMICE PREVENTIVE

Scaunele ergonomice BQE va ajuta sa preveniti mialgii, ischemii si necroze musculare, hernierea si degenerarea discurilor vertebrale si alte tipuri de afectiuni musculo-scheletale, educandu-va totodata in asumarea permanenta a unei posturi sanatoase.

afla mai multe detalii

Scaune Ergonomice pentru Medici si Operatori Medicali

Scaune ergonomice pentru medici si operatori medicali

Scaunele Back Quality Ergonomics sunt proiectate sa faciliteze o pozitie corecta de lucru pe scaun pentru a preveni posibilele afactiuni ale spatelui, gatului, sau umerilor. Gama noastra de scaune ergonomice este rezultatul multor ani de studii de ergonomie si biomecanica si experienta in practica fizioterapiei si la Back Training and Advisory Centre in Haga, Olanda.

Este cunoscut faptul ca, pentru a performa munca in pozitie sezanda intr-o maniera sanatoasa, este recomandata o alternare a pozitiei active de lucru cu cea pasiva. Va asumati o pozitie activa cand stati pe marginea scaunului si va inclinati in fata mentinandu-va lordoza naturala a coloanei folosindu-va muschii spatelui. Aceasta pozitie este corecta din punct de vedere medical, dar nu poate fi mentinuta pentru mult timp. O pozitie pasiva este mai putin obositoare, dar adesea ea este obtinuta cu pretul pierderii curvaturii corecte a coloanei vertebrale in zona lombara. Alternarea regulata intre pozitia activa si cea pasiva reduce presiunea in discurile intervertebrale si minimizeaza iritarea sau intinderea ligamentelor sensibile cu conditia ca scaunul sa sutina o alternare corecta intre cele doua pozitii, adica sa aiba un mecanism bun de reglare a inclinarii sezutului, un bun suport lombar si o forma a sezutului care sa faciliteze o pozitie mai inalta de lucru, permitand un unghi mai mare intre sold si genunchi.

Pozitii de lucru: pasiva si activaPunct de presiune coloana in zona lombara

Astfel toate scaunele noastre au un suport lombar care previne pierderea lordozei corecte a coloanei in zona lombara, fiind dimensionat in functie de tipul de activitate al utilizatorului, pentru a permite o libertate optima de miscare, asigurand in acelasi timp suportul neccesar.

Sezutul triunghiular / de tip sa. Majoritatea scaunelor au un mecanism de reglare a inclinarii sezutului, care permite pozitionarea corecta a sezutului in functie de pozitia asumata de utilizator, si un sezut triunghiular/ de tip sa – care ii permite utilizatorului sa isi asume o pozitie de stat pe scaun mai inalta (un unghi de 100-130°). genunchii vor fi pozitionati mai jos decat soldurile, ceea ce va facilita deschiderea unghiului soldului si, ca rezultat, mentinerea mai facila a unei curburi lombare corecte. De asemenea, centrul de greutate se va muta in fata, iar in pozitia activa greutatea corpului va fi sustinuta de muchii coapselor si spatelui, nu de vertebrele lombare.

Toate scaunele BQE sunt ajustabile in inaltime si au un suport lombar reglabil atat in inaltime, cat si in profunzime (intensitate). Scaunele BQE pot avea diferite tipuri de brate, inclusiv brate rotative proiectate special pentru activitati medicale sau de laborator (endodontie, lucru la microscop, etc).