COVOARE ERGONOMICE SI ANTI-OBOSEALA

Munca prelungita in pozitia ortostatica pe suprafete dure produce oboseala si creste riscul aparitiei afectiunilor musculo-scheletale si ale sistemului circulator. Acest lucru se intampla datorita presiunii pe care sistemul musculo-scheletal o suporta.

afla mai multe detalii

SCAUNE ERGONOMICE INDUSTRIALE

Scaunele ergonomice industriale sunt proiectate sa faciliteze o pozitie corecta de lucru pe scaun pentru a preveni posibilele accidente profesionale si afectiuni ale spatelui, gatului, umerilor sau mainilor, oferind in acelasi timp soliditate si rezistenta in timp.

afla mai multe detalii

SCAUNE ERGONOMICE PREVENTIVE

Scaunele ergonomice BQE va ajuta sa preveniti mialgii, ischemii si necroze musculare, hernierea si degenerarea discurilor vertebrale si alte tipuri de afectiuni musculo-scheletale, educandu-va totodata in asumarea permanenta a unei posturi sanatoase.

afla mai multe detalii

Lumina

Iluminatul corespunzator este esential pentru a desfasura o activitate eficienta si sanatoasa:

  • permite angajatilor sa vada ce fac intr-un mod comfortabil, fara sa afecteze ochii sau corpul.
  • face munca mai usoara si productiva
  • atrage atentia asupra opratiunilor si echipamentelor cu risc de accident
  • ajuta prevenirea unor erori si accidente costisitoare

Cercetările arată că 80% până la 85% din cantitatea de informatie pe care o asimilăm parvine pe cale vizuală, de aceea confortul vizual este esential. Dar modul de iluminare nu afectează numai confortul vizual ci si pe cel fizic (o iluminare defectuoasa poate crea o pozitie nenaturala a corpului si, implicit, conduce la afectiuni produse de solicitarea repetitiva).

Iluminatul la locul de muncă poate fi împărtit în 4 categorii:

  1. Iluminarea ambientală este dată de obicei de o sursă de lumină montată în tavan.
  2. Iluminarea cu ajutorul lămpilor de birou. Desi oferă confortul individual, acest tip de iluminare este absent în cele mai multe locuri de muncă.
  3. Iluminarea directionată este de obicei asigurată de surse de lumină orientate în jos, sau de lumini “de urmărire”.
  4. Iluminarea naturală provine prin geamuri, usi sau pereti de sticlă.

Terapia cu lumina este un procedeu stiintific inovator folosit pentru a trata oboseala si depresiile, a regla ritmul circadian si a creste energia, motivarea si buna-dispozitie. Succese deosebite au fost repurtate in folosirea terapiei cu lumina ca tratament pentru acnee si ca tratament paliativ in alte tipuri de afectiuni.